Cine sunt eu?
Aceasta este întrebarea, care m-a fascinat, de când eram copil. Și o dată adresată această întrebare, în mod firesc, se nasc alte întrebări existențiale - Ce este viața? De ce am venit, în această lume? De ce murim și unde plecăm, după ce murim? De ce există suferință, în lume?
Îmi amintesc că atunci când eram mică, pe la 10-11 ani, eram fascinată de cărțile, care aveau în titlu cuvinte precum suflet, conștiință, ezotersim, supraconștiință sau mister. Deși nu le citeam, pentru că nu le puteam înțelege la acea vârstă, simpla lor atingere și răsfoire, mă făceau, să mă simt transpusă, într-o altă lume: o lume misterioasă, fără de timp, o lume unde domnea o pace profundă.
Îmi amintesc că la țară, la bunicii din Moldova, am simțit prima dată sacrul, timpul fără de timp, pacea profundă, trăirea ca nimic nu îmi lipsește, completitudinea, totalitatea. Am iubit atât de tare viață la țară, încât la întrebarea, ce vrei să te faci când vei fi mare, răspundeam țărancă. Pentru mine, a fi țărancă însemna, la acea vreme să trăiesc tihna, să fiu înconjurată de oameni buni, ca pâinea caldă, care își spun durerea și bucuriile prin cântec, să simt comuniunea cu natura și conexiunea profundă cu animalele. Acolo m-am simțit iubită și ocrotită de natură, de oameni, de viețuitoare, de pământ. La bunicii mei, la țară, m-am simțit acasă, cu adevărat.
Dorul de acasă l-am trăit intens toată perioada copilăriei, adolescenței și maturității timpurii. Am reînceput să simt sacrul, pacea profundă, atunci când am început, să citesc filozofie și literatura orientală.
Formarea mea
Setea de (auto)cunoaștere și dorul de sacru, m-au determinat să studiez psihologia și să urmez cursuri de autocunoaștere și cursuri în domeniul spiritualității (cursuri de leadership, cursuri de yoga, de programare neurolingvistică, terapii alternative, cursuri de numerologie, de astrologie, cursuri de masaj). Am îmbrățișat ulterior profesia de psihoterapeut, în specializarea psihoterapie integrativă. În paralel cu facultatea și mult timp după aceea, am accesat cursuri de formare continuă, în psihoterapie pe diverse tematici (psihosomatică, psihosexualitate, psihoterapie pentru copii, cuplu și familie, terapii expresiv-creative). Mai târziu, din dorința de a desprinde înțelesuri mai profunde, despre viață am urmat cursurile unei școli de yoga, cu tradiție și renume și am devenit profesor de yoga.
Periplul meu prin toate “cursurile pământului”, m-a determinat să înțeleg importanța existenței, unui demers unitar de autocunoaștere, în care psihologia, psihoterapia, neuroștiințele, medicina și învățăturile spirituale, să formeze un singur corp de cunoștiințe.
De ce? Pentru că ființa umană, deși este multidimensională, ea este un întreg. Și pentru a servi ființa umană, cât mai bine este nevoie de o abordare holistică, integrativă. Un proces profund de autocunoaștere presupune abordarea ființei umane, atât din perspectiva multidimensionalității (dimensiunea fizică, energetică, psihică, mentală, spirituală), cât și din perspectiva unui întreg.
Abordarea psihospirituală am integrat-o cu succes, în propriul proces de autocunoaștere și vindecare cât și în practica profesională, din cabinetul de psihoterapie. Transformările, rezultatele, feedback-urile frumoase și încurajările oamenilor, cu care am lucrat și cu care lucrez zilnic, în cabinetul propriu m-au inspirat, să creez demersul terapeutic de autocunoaștere, prin tehnici și metode psihospirituale, “Procesul 3C” și programul terapeutic “Recreează-ți corpul și trezește-ți sufletul”.
Experiența mea
Despre mine, omul, oamenii spun că, sunt eu însămi în cabinet, la conferințele pe care le organizez, și atunci când mergem la un ceai, sau în natură. Așa simt și eu, că nu port măști. În ceea ce privește abordarea terapeutică, nu am rețete sau modele de succes. Modul în care lucrez, se bazează foarte mult pe intuiție, creativitate, pe experiența și înțelegerile provenite din studii și din propriul proces de terapie și autocunoaștere, și pe experiența și cunoașterea din zona spiritualității. Modelez procesul terapeutic, în funcție de disponibilitățile și particularitățile, fiecărei persoane.
Iubesc meditația, contemplarea, muzica clasică și de relaxare, muzica devoțională. Îmi place să citesc cărți, mai ales din zona spiritualitătții și psihologiei. Iubesc animalele, natura, liniștea, tihna și compania oamenilor, frumoși, însetați de cunoaștere și dornici de evoluție.
Experiența mea profesională:
Practic yoga și meditație de 10 ani;
Sunt psihoterapeut integrativ, cu experiență în lucrul cu copii, adulți și cupluri;
Am aplicat, cu succes tehnicile și metodele psihospirituale, în cabinetul propriu de psihoterapie;
Sunt profesor de yoga, cu experiență în lucrul cu copiii și adulții;
Organizez retrageri și ateliere de meditație, cursuri de yoga pentru copii, adulți și seniori, ateliere de mindfulness, cât și despre beneficiile terapeutice, ale practicii yoga;
Organizez conferințe și ateliere cu tematici diverse (cursuri de autocunoaștere, gestionarea stresului, psihosomatică, identificarea și conștientizarea modului în care ne sabotăm, modalități de gestionare a emoțiilor perturbatoare, cultivarea iubirii de sine).