
SERVICII
Psihoterapie individuală
“Ne naștem în urma unei relații, suntem răniți în cadrul unei relații și ne putem vindeca tot într-o relație”- Harville Hendrix
Psihoterapia individuală presupune interacţiunea între client şi terapeut, în spaţiul securizant al cabinetului de lucru, iar relația terapeutică, care se creează între ei, devine factorul cel mai important, care, produce vindecarea. In cadrul relației terapeutice, clientul se va simți în siguranță, să își exprime gândurile și emoțiile, fără teamă, prejudecăți, fără frica de a fi judecat sau înțeles greșit. Astfel, el va experimenta ce înseamnă să fii auzit, ascultat, înțeles, văzut, acceptat, valoros. Toate acestea sunt nevoi emoționale esențiale, pentru trăirea stării de bine, de echilibru interior. În cadrul demersului terapeutic se ține cont de disponibilitățile, particularitățile, de ritmul de conștientizare și introspecție al fiecarei persoane.
Psihoterapie de grup
Terapia de grup porneşte de la premiza că grupul este mai mult decât suma părţilor. Orice membru al grupului dăruieşte şi primeşte în acelaşi timp, fiind co-creator şi beneficiar al unui mediu sigur, confidenţial, unde experimentează și își împlinește nevoile emoționale de a aparține, de a fi ascultat, văzut, înțeles, chiar de a fi simțit de ceilalți. Membrii grupului, învață să se oglindească în ceilalți, învață cum este să fii perceput de ceilalți și învață, să învețe de la ceilalți. Participanţii îşi dezvoltă înțelegerea şi insight-ul, descoperă cauzele şi efectele comportamentelor disfuncționale, învață noi comportamente şi abilități de comunicare. Pe măsură ce se familiarizează cu grupul, membrii acestuia se pot raporta la grup, ca la o familie, în care se simt iubiți și acceptați așa cum sunt, susținuți și în cadrul căruia pot împărtăși liber, gândurile, trăirile și experiențele lor de viață.
Psihoterapie de cuplu/familie
Psihoterapia de cuplu/familie își propune ca obiectiv, explorarea funcționarii familiei/cuplului, a relațiilor membrilor de familie/cuplu, a tiparelor atitudinale și de comportament, a coregrafiilor disfuncționale, a eventualelor conflicte dintre aceștia, a problemelor și dificultăților, care afectează cuplul/întreaga familie. In terapia de familie si de cuplu provocările, dificultățile, suferințele, reprezintă expresia condițiilor actuale de comunicare și de relaționare, într-un sistem. Ele nu sunt văzute, ca aparținând unei singure persoane. Scopul psihoterapiei de cuplu/familie este de a spori gradul de conștientizare, de a dezvolta capacitatea de înțelegere și de insight, de a veni în contact cu resursele interioare existente, sau de a crea noi resurse, astfel încât, partenerul de cuplu, sau familia ca sistem, să își lărgească posibilitățile de acțiune și de a găsi soluții, pentru instaurarea stării de bine și de echilibru.
Workshopuri, seminarii și ateliere
Facilitez workshopuri, seminarii, din zona psihologiei/psihoterapiei, cursuri de yoga, ateliere de meditație/mindfulness, retrageri de meditație.
Evenimentele organizate de mine: Tehnici și metode pentru gestionarea stresului (21 oct 2017), A cultiva iubirea de sine (24 noiembrie 2017), Despre autosabotare, refuzul fericirii și frica de success (17 februarie 2018), Atelier de psihosomatica (21 aprilie 2018), Procesul 3C (12 mai 2018-15 martie 2019), Recreează-ți corpul si trezește-ți sufletul (martie 2021- în curs de desfășurare), retrageri de meditație, cursuri de yoga pentru copii.